Griekse Souvlaki

🥙 Griekse Souvlaki Recept

✅ Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor het vlees:

  • 600 g varkensschouder of kipfilet (in blokjes van ca. 2,5 cm)
  • 8 houten of metalen spiesen

Voor de marinade:

  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt of geperst)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl tijm (optioneel)
  • 1 tl paprikapoeder (mild of gerookt)
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Optioneel voor serveren:

  • Pitabroodjes
  • Tzatziki
  • Rode ui (in dunne ringen)
  • Tomaat en komkommer (in plakjes)
  • Feta en olijven

👨‍🍳 Bereidingswijze

  1. Voorbereiding marinade:
    Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Voeg de blokjes vlees toe, meng goed zodat alles bedekt is, en dek af. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (liefst 4 uur of een hele nacht voor meer smaak).
  2. Week de houten spiesen (indien nodig):
    Als je houten spiesen gebruikt, week deze dan minstens 30 minuten in water om te voorkomen dat ze verbranden op de grill.
  3. Rijg het vlees aan de spiesen:
    Haal het vlees uit de marinade en rijg de blokjes op de spiesen. Niet te strak, zodat het vlees goed gaart.
  4. Grillen:
    Verhit een grillpan, barbecue of contactgrill op hoog vuur. Grill de souvlaki in ca. 8–10 minuten goudbruin en gaar, draai regelmatig om.
  5. Serveren:
    Serveer met warme pitabroodjes, tzatziki, rauwkost en eventueel frietjes of een Griekse salade.

🧄 Tip:

Voor een extra authentieke smaak: voeg een snufje kaneel of gemalen komijn toe aan de marinade.

Eet smakelijk – ή καλή όρεξη! 🇬🇷

Vergelijkbare berichten